求救大門鐵閘個鎖壞(已整)

## 識整師兄請pm我報價討論,感謝## 大閘鎖相片請看下面# 6 post

剛剛放工放黎發現大閘係開鎖情況拔唔到鎖匙出黎,要係鎖閘狀態下才能拔出鎖匙,

平時係開鎖後拔匙開閘入去後再係裡面插匙再鎖,但宜家開鎖後拔唔到條鎖出黎

我試左扭開晒d螺絲但塊鐵板拎唔到出黎,好似比野卡死左,但又搵唔到係邊個位卡住

唔知有冇師兄可以指點我一下,因為都幾急,希望有師兄識,謝

補相中

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試下向鎖匙窿噴潤滑油,會唔會有改善呢?

試下向鎖匙窿噴潤滑油,會唔會有改善呢?
1個閒人 發表於 2018-3-3 01:08

我家只有wd40,呢支ok嗎?
會唔會浸食個鎖?

應該打橫側面有口長鏍絲

扭開晒d螺絲,塊板應該拎唔到出黎
拎唔到試下用一字批撬。

你睇下門向框,俾勾扣入去個位,是否孔邊撞凹咗?凹咗又用一字批撬返平佢。

扭開晒d螺絲,塊板應該拎唔到出黎
拎唔到試下用一字批撬。

你睇下門向框,俾勾扣入去個位,是否孔邊撞凹咗 ...
Joe_Black 發表於 2018-3-3 01:27

再補d相

開到面板,呢個個情況係咪要比人整

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

再補d相
chi333 發表於 2018-3-3 01:35

如果開唔到板搵人整,應該搵邊d人整

上圖孔位左邊試下撬返平佢...

普通開鎖佬識架啦。叫佢换埋鎖都得

我個閘同你差唔多,當年入伙,我要換鎖,要換要燒焊架,所以我搵開鎖佬搞

via HKEPC Reader for Android

噴 WD 40 入匙窿 。。條鎖匙牙蝕都會卡,試埋後備匙