想整條電線槽收埋D電線, 但好似太粗找唔到岩用既

去附近D五金店無賣咁粗既, 我見IKEA都有, 但唔知粗度岩唔岩, 淘寶都有不過怕質素唔好
另外有無D比較無咁傷牆既方法固定呢?? 求意見!!

回覆 1# edenli

鴨寮街有粗啲電線槽賣,兩條電線可以放得落。

唔傷牆?樓主想裝了又拆?

去附近D五金店無賣咁粗既, 我見IKEA都有, 但唔知粗度岩唔岩, 淘寶都有不過怕質素唔好
另外有無D比較無咁傷 ...
edenli 發表於 2018-3-4 18:05

電燈批發鋪50x100都有,你用15x25夠哂,裝牆就預左一定要傷,鑽少d吼不過都要唧膠收口

唔傷牆?樓主想裝了又拆?
Joe_Black 發表於 2018-3-4 19:33

我屋企人話最好唔好成日鑽牆, 但我覺得條條FING好礙眼

回覆  edenli

鴨寮街有粗啲電線槽賣,兩條電線可以放得落。
fwchan 發表於 2018-3-4 18:15

THX, 我去睇下先
電燈批發鋪50x100都有,你用15x25夠哂,裝牆就預左一定要傷,鑽少d吼不過都要唧膠收口 ...
charleslam009 發表於 2018-3-4 22:43

鴨寮街果D賣電燈既鋪??

THX, 我去睇下先

鴨寮街果D賣電燈既鋪??
edenli 發表於 2018-3-4 23:43

周圍既電器材料舖都有  唔駛特登去鴨記既 除非就腳 

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 70&pid=36040276

回復 7 #別問我是誰

Thx, 我就係見附近有賣呢種,不過無我要既粗度,已去左ssp買
不過呢種有d fd話會傷牆,但用幼釘果d又無1cm,算了

via HKEPC Reader for Android