請問坊間有冇size c充電池? 同邊款好?

屋企煤氣爐要用2粒中電(size c), 以前一向都係用aa電加adapter扮size c,  但煤氣爐成日打唔到火, 今天煤氣c fu話用返size c會易d打火, 唔知真定假,返正都要試下。
因為想環保d 用充電, 但坊間而家好少見size c充電池, 唔知有冇ching介紹? 淘寶貨都得。

via HKEPC Reader for Android

屋企煤氣爐要用2粒中電(size c), 以前一向都係用aa電加adapter扮size c,  但煤氣爐成日打唔到火, 今天煤氣 ...
hkboy3000 發表於 2019-1-12 21:23

我之前在華龜買 powerex 有 C 電...
https://www.howenint.com/products/powerex-c-5000mah

日本城唔係有咩?樓下士多好多都有
呢D快既一年,耐既用到幾年先換一次既,唔洗用充電啦掛...

係吾係接觸點有問題?

屋企煤氣爐要用2粒中電(size c), 以前一向都係用aa電加adapter扮size c,  但煤氣爐成日打唔到火, 今天煤氣 ...

剛想起年事, 我個林內爐之前又係要打成分鐘先著到, 後來個師傅話快過保養, 同我成套爐芯換晒, 之後好易打得著. 我係用充電.

剛想起年事, 我個林內爐之前又係要打成分鐘先著到, 後來個師傅話快過保養, 同我成套爐芯換晒, 之後好易打 ...
icemanh 發表於 2019-1-12 21:41

我個爐已過左保養了。。。

今天煤氣c fu話用返size c會易d打火

我就唔信
Jacob's 發表於 2019-1-12 21:36

我都半信半疑, 但cfu咁話都冇計, 唯有照做

2A是充電嗎 得1.2V啊

要用1.5V充電