[操作疑難] WIFI 電子猫眼使用手機監控在香港使用

WIFI 電子猫眼使用手機監控在香港使用

看到朋友裝修後用了個WIFI 電子猫眼
包裝上說可用手機監控,但裝修佬裝好左睇到外面就算.

請問有無人知同用過 wifi 同係香港用過手機係街外睇得返門口?

問過淘寶話香港未必得,因網絡不兼容.

https://detail.tmall.com/item.ht ... amp;_u=t2dmg8j26111

我未用過,只憑一般推測,假設已經裝好APP同埋綁定手機,要遙距監控,先確定貓眼收唔收到WIFI信號。

via HKEPC Reader for Android

在港使用應該可以 跟一般WIFI智能排插一様 連上router就行

WIFI 電子猫眼使用手機監控在香港使用

看到朋友裝修後用了個WIFI 電子猫眼
包裝上說可用手機監控,但裝修佬 ...
sohato 發表於 2019-2-3 14:10

我估 佢係先傳到去雲端 再傳回手機 所以不在家時 除左大陸 其它地區用不到

移康智能猫眼?A27电子猫眼摄像头可视门铃家用防盗门镜无线wifi
远程监控可视对讲香港 海外暂时不可用

https://detail.tmall.com/item.ht ... ns=1&abbucket=4

我朋友正在用緊
但不是用wifi,係用藍牙。
要買一個藍牙網關配合使用。

糾正。
剛剛聯絡咗朋友,佢話嗰部都係用wifi連接。
但係你嗰部就不敢肯定。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我估 佢係先傳到去雲端 再傳回手機 所以不在家時 除左大陸 其它地區用不到

移康智能猫眼?A27电子猫 ...
別問我是誰 發表於 2019-2-3 18:12

早排有一隻小蟻嘅IP眼仔
又係香港用唔到,
就係因為,固件問題。

呢D眼仔,等同CCTV影住門外(街外)法例唔知點計

呢D眼仔,等同CCTV影住門外(街外)法例唔知點計
billyck2 發表於 2019-2-3 20:08

當大門電眼用途,唔算係cctv,相信很難規管。