[教學] 用幾十蚊加荒廢冇用嘅人肉石屎鑽DIY改裝成為砂帶機

http://youtu.be/pxoEosjEan8
去片

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淘宝乜都有,係怕唔安全啫

睇鬼佬整沙帶機,留意到幾條圓筒,唔會係直筒,中間會粗D,頭尾會幼D,
唔知咁會唔會好D

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淘宝乜都有,係怕唔安全啫
1個閒人 發表於 2019-2-11 00:06

有平台墊住磨及平衡運动方式会好D,好磨好多,旋轉式内圈和外圈速度不一在磨平面時好難控制

睇鬼佬整沙帶機,留意到幾條圓筒,唔會係直筒,中間會粗D,頭尾會幼D,
唔知咁會唔會好D ...
manqwe 發表於 2019-2-11 00:33

应该也做到和我的设计的相同效果,不过我的设计可調校

睇完C父好多DIY嘅製作,原本唸咗好耐係唔係入坑玩3D printer,睇黎都係冇得走啦。
C父,如果入門機,印到PLA/ABS機種有乜推介?

去片
Offer 發表於 2019-2-10 22:37

睇完C父好多DIY嘅製作,原本唸咗好耐係唔係入坑玩3D printer,睇黎都係冇得走啦。
C父,如果入門機,印到PLA ...
tgo 發表於 2019-2-11 12:27

你过去立体空间果边爬文便有十分多资料,我拍左的片也有介绍

有支模型灰? 不會是用在3d打印的工件, 我記得好似樹脂件用le隻灰會唔咬灰ga bo, Mr hobby有隻咩resin.......係比樹脂用.......

有支模型灰? 不會是用在3d打印的工件, 我記得好似樹脂件用le隻灰會唔咬灰ga bo, Mr hobby有隻咩resin...... ...
999067800 發表於 2019-2-12 07:50

你指Video中右上角果支?