請問依類水龍頭裝置.....

https://item.taobao.com/item.htm ... 14221097821&_u=

幾方便咁,請問好唔好用? 個水制應該係要一直處於開住嘅狀態吧,水壓雖然應該唔係好大,長期咁對水龍頭d牙有無咩影響?請指教吓。

thanks

有一日當你出左街個水掣自己變左長開都幾正

回覆 2# siukat

所以問清楚先考慮試, 賣家通常都只會話冇問題

幾方便咁,請問好唔好用? 個水制應該係要一直處於開住嘅狀態吧,水壓雖然應該唔係好大,長期咁對水龍頭d ...
bbsen 發表於 2019-3-12 12:48

ching 條link 隻牌子我買左2個黎試

我心得係只買1個半個唔好慳果19人仔,淘3M吧,裝左上去用十年八年都無問題,最重要係省心啊

我換好多所以貪心買左2個黎試,最後都係換返3m

開細水經常關唔到(水龍頭開一個半就唔得,機率大過50/50)
有時開唔到水,估計5-10%之間
有滴水,(已鎖到最緊)

呢間個包裝係三無包裝無說明書無任何轉拉環,3m 我記得說明書話適用於水壓8Bar 以下

唔係當日常開關用
係洗野時快速開關,慳水為主,平時唔用都要關龍頭

BTW, 雜貨舖見過,成3舊水,正過淘寶好多,價錢都係

ching 條link 隻牌子我買左2個黎試

我心得係只買1個半個唔好慳果19人仔,淘3M吧,裝左上去用十年八年都 ...
faat 發表於 2019-3-12 14:20

你果件19蚊人仔,就更係唔得啦,人地樓主果隻要30蚊人仔架

你果件19蚊人仔,就更係唔得啦,人地樓主果隻要30蚊人仔架
billyck2 發表於 2019-3-12 14:26

3m 賣49,所以差19蚊

個老板成日強調3m 代工,重量都一樣,但質數唔同喎就話我係3m同行,我當時$28買

同一時間買左$49 3m ,拆出黎反轉按個開關手覺已差好遠,$49 包裝同香法$130唔同,但粒開關手感相似
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 4# faat
回覆 5# pooh24680

3M官網賣79, 但評語唔止一個人話新款比舊款無咁耐用, 品質差咗....
未能準確判斷好壞。

上面果個係某師兄之前推介過,所以先知道,要買都係3M或者大品牌嘅安心少少。

回覆 8# faat

官網要79, 佢好似平咗d, 比較難判斷係唔係正貨
師兄即係話香港同大陸嘅3M同型號產品有品質上嘅差別?