影音器才用的橡筋圈

想問香港而家仲有冇零件鋪有橡筋圈賣?

剛剛出去鴨記,好似冇晒啲賣影音器才用的橡筋圈嘅街檔。
以前響對住南昌街左手邊有兩檔都有得賣,又平又多選擇。
買條黑膠唱盤用嘅60cm橡筋圈,以前響街檔賣十零廿蚊,頭先去鋪頭問最平都要80蚊條。
而且又想配條比卡式機用嘅橡筋圈都配唔到。唔通又要幫襯馬生?

以前??
我試過去"鴨記"街頭買三蚊一條,
而家費事走來走去,去"淘"搞掂

回復 1 #vaio

你都未行晒整條鴨寮街就話冇 ☹️

留意街檔掛高賣嘅 😐

回復 vaio

你都未行晒整條鴨寮街就話冇 ☹️

留意街檔掛高賣嘅 😐
imax 發表於 2019-3-17 17:45

你又知我冇行晒成條鴨記?
我由欽州街行到南昌街來回一round。我都知啲橡筋高高掛。
以前買開嗰兩檔都變晒賣其它嘢

咁你話有橡筋賣間街檔響邊?近邊一忽?

想問香港而家仲有冇零件鋪有橡筋圈賣?

剛剛出去鴨記,好似冇晒啲賣影音器才用的橡筋圈嘅街檔。
以前響對 ...
vaio 發表於 2019-3-17 16:35

Ching 我先前都係去鴨記買
    https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2483383

Ching 我先前都係去鴨記買
rhino 發表於 2019-3-17 18:01

唔該晒Ching,我頭先都望過呢檔,可能真係睇漏眼,不過我之前未試過響呢檔買,通常都係近南昌街嗰忽買。
我剛剛淘咗。反正都買咗啲嘢可以一齊pack落嚟。

其實我響呢度search過舊 post,用"橡筋";"橡膠圈",冇用"膠帶"嚟搵,所以搵唔到你個post