衛星授時電子鐘

點解今時今日都仲喺咁貴? 整個電子鐘 sync with GPS 或家中 wifi 時間好難嗎?成日要較鐘煩死人!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

收到訊號換個电波鐘平好多。

收到訊號換個电波鐘平好多。
lnchu 發表於 2019-3-21 11:24

問題就喺香港要收到大陸電波好困難。屋企 wifi 和 GPS 理論上毫無困難

Because businessmen need to earn money

問題就喺香港要收到大陸電波好困難。屋企 wifi 和 GPS 理論上毫無困難
Midas 發表於 2019-3-21 12:32

好易收咋,大陸電波經常"超強"的

大陸電波鐘又平好好用,因為距離遠干擾大,要半夜先易收到
近窗既就更理想,屋企有兩隻,一隻強D(電池數都多一粒)屋內都好易收
一隻雞D(電池數少D)就要放近窗先好收,岩岩好廚房就係理想位置

有幾多香港家屋室內可收倒GPS訊號

C兄,請問港島北收唔收到?

大陸電波鐘又平好好用,因為距離遠干擾大,要半夜先易收到
近窗既就更理想,屋企有兩隻,一隻強D(電池數都多一 ...
billyck2 發表於 2019-3-21 13:32

C兄,請問港島北收唔收到?
tgo 發表於 2019-3-21 13:40

等我係港島北買左樓先答你下....冇奶油特登拎個鐘過海架...(家住屯門)

等我係港島北買左樓先答你下....冇奶油特登拎個鐘過海架...(家住屯門) ...
billyck2 發表於 2019-3-21 13:43

我估得,因座電波塔在北京咁遠,都可以傳送訊號到屯門,唔信過唔到維港
我呢邊天水圍,日頭收地波,晚上天波更加收到,隨時換電芯都冇問題