[操作疑難] 個MFI lightning adapter係乜冇得救

MFI lightning adapter叉到電,但一叉住電攞起部機就會斷一斷先繼續叉,有冇得救?
已經試過用酒精紙抹lightning插頭位

條線內傷,冇得救

買過條算唔算救左?

條線內傷,冇得救
wukw 發表於 2019-4-5 15:56

本身係micro usb cable+lightning adapter,二合一充電線嚟
條線係咁,將個lightning adapter換落其他線都係咁,係咪冇得救?

買過條算唔算救左?
billyck2 發表於 2019-4-5 16:06

當然唔算

當然唔算
stern123 發表於 2019-4-5 16:16

算唔算你都要買過條架啦,又冇得拆開佢修理

算唔算你都要買過條架啦,又冇得拆開佢修理
billyck2 發表於 2019-4-5 16:52

我本身都有,不過見條二合一線本身兩舊水,又有MFI,唔想浪費
估唔到MFI線都咁化學

我本身都有,不過見條二合一線本身兩舊水,又有MFI,唔想浪費
估唔到MFI線都咁化學 ...
stern123 發表於 2019-4-5 16:55

MFI只係買左條key俾你插落我既product到

無話有質素可言....

MFI只係買左條key俾你插落我既product到

無話有質素可言....
DGCNYO 發表於 2019-4-5 17:12

雖則係咁講
但係如果質素冇監管都可以做到MFI
咁MFI有咩意思,就算冇MFI都可以插到落iphone度,有MFI但用唔到,同冇MFI有咩分別

雖則係咁講
但係如果質素冇監管都可以做到MFI
咁MFI有咩意思,就算冇MFI都可以插到落iphone度,有MFI但用 ...
stern123 發表於 2019-4-5 17:28

整得太結實,咁人地食咩?本來就係預你用夠一定時期/過保就GG,當然,廠家一定唔會認