又自己裝冷氣機 Gree 隔力冷氣3/4匹

Gree 隔力冷氣3/4匹本來想上網買
樓下商場原來仲有 老實電器鋪1780蚊 032019
自己拎上屋企減$50人工
另外 喺順天邨網上報價蚊型商店$1600+$150必需環保揼機價
詢問下做電器行嘅朋友
暫時未實施有寬限期環保揼機價呢回事只不過係茶錢
(點解唔直接同朋友買呢 因為朋友係沙田第一城價格真係郎)

由於上一架機 開機的時候打水聲音特別大
所以將鋁架做到最斜 但咁樣開動壓縮氣的時候好傷
第一集離心力太大會【轟】一聲
今次裝新冷氣機改善返佢的正常斜度
所以用木頭仔做一塊新舊傾斜度的記號
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

冷氣機加防震腳更寧靜 18042019

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Very good. 我都係啱啱搭埋電。 一切正常

正!宜家舊機賣到錢嗎?

正!宜家舊機賣到錢嗎?
go2oversea 發表於 2019-4-7 17:41

送咗畀垃圾婆。
垃圾婆話第二朝買到45文。
咁我話都幾好啊可以食餐飯。
(當然係比回收貨車,壓低價錢。)
聼講好似話賣到100文以上200文樓下。

via HKEPC Reader for Android

Very good. 我都係啱啱搭埋電。 一切正常
啊甘 發表於 2019-4-7 17:09

訊哥。。洗手 收工 食飯飲大可樂。
你已經封埋玻璃膠?
等明天返工先封玻璃膠好D
今晚你有排嘆 酸味。   

via HKEPC Reader for Android

師兄個水盤有冇駁膠喉放水?
或就咁封實水盤去水窿?

師兄,你果兩塊木板指示有什麼作用?

訊哥。。洗手 收工 食飯飲大可樂。
你已經封埋玻璃膠?
等明天返工先封玻璃膠好D
今晚你有排嘆 酸味。 : ...
HK2046 發表於 2019-4-7 17:51

係已收工去買送。勁酸味。今晚可以開了

師兄個水盤有冇駁膠喉放水?
或就咁封實水盤去水窿?
hongkongfun 發表於 2019-4-7 17:55

記住斜度防水倒漏入屋