[操作疑難] 亞加力膠切割問題?

拎黎做櫃門,但訂闊左0.5cm,有無得自己搞?砂紙磨?界力切?

本身56cm x 57.5cm x 0.5cm
想改55cm x 57cm x 0.5cm

同埋其中一塊少少彎彎地,有無方法整番直

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

0.5mm 就磨
0.5cm 就切

0.5mm 就磨
0.5cm 就切
dicky826 發表於 2019-4-8 09:55

打錯左,應該係0.5 cm先至啱。
如果要切的話,應該用咩工具先至啱呢?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

電積梳...

電積梳...
hkghost 發表於 2019-4-8 11:23

如果冇呢

如果冇呢

joe6_6 發表於 2019-4-8 13:17

做柜門尺寸要求要比較精準,就算自己切到都唔夠直,攞返去間鋪俾錢叫佢幫你切番啱嘅尺寸。

via HKEPC Reader for Android

做柜門尺寸要求要比較精準,就算自己切到都唔夠直,攞返去間鋪俾錢叫佢幫你切番啱嘅尺寸。

via HKEPC Re ...
skyfall 發表於 2019-4-8 13:37

因為係淘番黎,如果要寄番去都幾煩,如果搵鋪頭界會唔會幾十搞掂?

如果冇呢

joe6_6 發表於 2019-4-8 13:17

線鋸,鋼鋸片都得

因為係淘番黎,如果要寄番去都幾煩,如果搵鋪頭界會唔會幾十搞掂?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1 ...
joe6_6 發表於 2019-4-8 14:09

我不知收費如何,通常收費以‘’每刀‘’計,如果界2邊便計2刀,可以先向店員查詢如何收費。

via HKEPC Reader for Android

線鋸,鋼鋸片都得
pooh24680 發表於 2019-4-8 14:32

但會唔會切得無咁靚,一忽忽咁?