加膠喉...為加洗衣機位....

朋友露台想加洗衣機來去水.......
可行嗎.....??
面積2米X2 米....
有去水位.....

但露台只有一個電制位,而且長期用緊氣電熱水爐......

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔知可以係插蘇位分拖個13A俾洗衣機用嗎...?

來水水喉....粗
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有一點疑問,為何電壓是100V,100V地區為何又會用英規13A蘇頭呢?

via HKEPC Reader for Android

有一點疑問,為何電壓是100V,100V地區為何又會用英規13A蘇頭呢?

via HKEPC Reader for Android ...
skyfall 發表於 2019-4-9 15:06

日本機....
大灣區用....

日本機....
大灣區用....
hkghost 發表於 2019-4-9 15:41

原來如此。

我不知大灣區市電電壓是多少,如果這個100V蘇位是經小型降壓火牛降壓便不適合拖線給洗衣機使用。

但露台只有一個電制位,而且長期用緊氣電熱水爐......
hkghost 發表於 2019-4-9 14:32

呢部唔係電熱水爐喎,係要用電嘅LG Gas熱水爐,而且只用48W電

大陸乜唔係鐘意點駁就點駁架咩

這熱水爐的確係氣體爐,電只係用嚟打火和抽氣,用降壓牛仔由220V降至100V,希望冇估錯。