[操作疑難] 聯力電腦機箱

全鋁板、想係側板問個窿上12mm風扇吹入去,鑽頭同工具方面,要準備乜野?用木板開窿既飛機圓規鑽得唔得?

12mm 定係 12cm 呀 

12mm 好似手指尾咁幼咋喎

12cm = 4寸六分 就用開孔器 (拎梳)

12mm 定係 12cm 呀 

12mm 好似手指尾咁幼咋喎

12cm = 4寸六分 就用開孔器  ...
別問我是誰 發表於 2019-4-9 09:31 PM

係12cm先真,呢d開鋁都得?我個機箱都幾硬下,唔係幾舊水果種鐵箱,目測應該接近2mm厚,買你呢種抵玩d,定買電磨機細細塊既鋸片易攪d?因為岩岩見到呢條片

係12cm先真,呢d開鋁都得?我個機箱都幾硬下,唔係幾舊水果種鐵箱,目測應該接近2mm厚,買你呢種抵 ...
xxmartin 發表於 2019-4-9 21:47

鋁仲淋過鐵

電磨機 又唔夠圓又慢

梗係開孔器 快 靚 正 別無它選

2mm只係小兒科 5mm都無難度

我有一套黃色

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

鋁仲淋過鐵

電磨機 又唔夠圓又慢

梗係開孔器 快 靚 正 別無它選

2mm只係小兒科 5mm都無難 ...
別問我是誰 發表於 2019-4-9 09:50 PM

賣家寫籃色係最硬?但都只話鋁既只係1mm.............喎?同埋佢四隻色,但係又無講咩色既硬度,係咪漆油錢籃色成本貴,其實四隻都係一樣架?

賣家寫籃色係最硬?但都只話鋁既只係1mm.............喎?同埋佢四隻色,但係又無講咩色既硬度,係咪漆油 ...
xxmartin 發表於 2019-4-9 22:08

鋁咁淋既野,你驚咩..最重要手定,唔好死壓,壓到板都變型個圓就唔靚

買定沙紙磨邊

賣家寫籃色係最硬?但都只話鋁既只係1mm.............喎?同埋佢四隻色,但係又無講咩色既硬度,係咪漆油 ...
xxmartin 發表於 2019-4-9 22:08

你只係開鋁 咩色都得 可能你用一次就擺埋十幾年都唔用 

唔想買一套 可只買一個 淘寶 ¥24
https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=4#detail

你只係開鋁 咩色都得 可能你用一次就擺埋十幾年都唔用 

唔想買一套 可只買一個 淘寶 ¥24

...
別問我是誰 發表於 2019-4-9 10:48 PM

好!希望間野有其他有用野買埋,一次過