[操作疑難] 我都想整個閣仔放野

見另一個貼講點樣做一個閣仔,我都想試吓整,但唔知道從何入手?

尺寸: 80 cm長x70 cm闊×50 cm高

係咪要喺福字嗰邊開窿做兩對門,還是由個底做推拉門?有冇師兄有建議呢?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇情況你個單位都係同另一個貼單位一樣。
照佢照版煮碗咪得囉?
圖文並茂,咁都唔清楚?

睇情況你個單位都係同另一個貼單位一樣。
照佢照版煮碗咪得囉?
圖文並茂,咁都唔清楚? ...
liyee 發表於 2019-4-10 20:39

咁係咪將福字嗰塊板鋸走?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

有版你睇,二仔底死跟就係

如果冇木工根底,相信有一定難度。

via HKEPC Reader for Android

如果冇木工根底,相信有一定難度。

via HKEPC Reader for Android
skyfall 發表於 2019-4-10 21:26

我就係無木工底,加上無工具

我就係無木工底,加上無工具
joe6_6 發表於 2019-4-11 01:04

咁整咩?
寫多兩張揮春,一張“閣仔”,一張“放野”貼上去?

無木工底又無工具,咁仲簡單啦!
去十二蚊店買幾條申縮通,打橫放上去,
上面咪可以放嘢囉!

再唔係,咪俾錢請人整囉!

無木工底又無工具,咁仲簡單啦!
去十二蚊店買幾條申縮通,打橫放上去,
上面咪可以放嘢囉!

再唔係,咪俾 ...
denc 發表於 2019-4-11 03:51

師兄你個建議幾好,夠簡單!
買兩條伸縮通,上邊加兩塊木板,
一前一後咁樣,是否可以呢?

師兄你個建議幾好,夠簡單!
買兩條伸縮通,上邊加兩塊木板,
一前一後咁樣,是否可以呢?

via HKEPC IR ...
joe6_6 發表於 2019-4-11 07:59

咁樣玩,你唔怕無差別中頭獎丫