請問 共田 F10 芭蕉扇4.5W改7W

因為我見 共田 芭蕉扇 F95B 可以改7W
我只搵到 F95B 教學 https://www.youtube.com/watch?v=8KtGPeHXKmc&t=11s
但我想改 F10 ,因為佢本身都係4.5W 應該同F95B 改一改電阻就可以了嗎?

F95B係改呢一粒

我係F10到搵到一粒一樣既, 請問係唔係改左呢一粒就可以了?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

IC有圖點,係用來分前後, 應該跟返佢搞邊隻腳, 但究竟又係咪同款IC?

两个線路相同先得,看似不同,就算同型號PCB也有不同

即是想自己改大風點應該係無可能了。
唔該晒大家

Offer 發表於 2019-7-19 07:52

唔多見有feedback電阻同升壓IC, 唔通佢用MCU ADC做feedback同升壓?

唔多見有feedback電阻同升壓IC, 唔通佢用MCU ADC做feedback同升壓?
kwliu 發表於 2019-7-19 12:19

似係電容電感二極管升壓方案

Offer 發表於 2019-7-19 07:52

呢隻係咪藍標?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

即是想自己改大風點應該係無可能了。
唔該晒大家
HKZO 發表於 2019-7-19 11:14

呢張清楚D

呢張清楚D
HKZO 發表於 2019-7-19 20:25

有冇插風扇紅黑線既圖,thx

條片有講五隻腳係負責升壓boost controller,揾佢feedback R出來就改到