罕見的充電芯

請問各大師兄
這種電芯在淘寶裏,用什麼字眼找到(圖片白色的)
想淘幾粒返嚟更換。

它比3A電芯短些少
謝謝。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

14∅ x 42 mm ?
Lable 上已有寫:4/5AA

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

C_Law 發表於 2019-7-24 19:49

啱喇啱喇,唔該曬ching
果然係高人

【4/5AA剃须刀电池 4/5AA1800MAH1.2V镍氢充电池 1200MAH带焊片电池】https://m.tb.cn/h.e7pWe4n?sm=a6a847 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述₤VCXPY7nJrPD₤后到????◇綯℡寳????[来自88VIP的分享]

C_Law 發表於 2019-7-24 19:49

想問下ching,我原本果粒,容量有多少MAH架。

想問下ching,我原本果粒,容量有多少MAH架。
liyee 發表於 2019-7-24 20:16

#2 果粒係 0.0000018MAh

你果粒應該差不多, 我估計係 0.0000015 MAh 啦.

你果粒應該差不多, 我估計係 0.0000015 MAh 啦.
jwong852 發表於 2019-7-25 09:16

牛王呢期成日都捉人哋單位錯處嘅。

jwong852 發表於 2019-7-25 09:16

乜唔係噉寫咩,我見佢標題係噉寫咋。1800MAH(我冇接觸呢啲嘢我唔識計)

回覆 7# liyee

仲未知錯?mAh 唔係MAh

回覆  liyee

仲未知錯?mAh 唔係MAh
lnchu 發表於 2019-7-25 14:33

清楚,多謝師兄糾正。
我以為跟標題寫冇衰啦。(衰咗)