請教,水箱隔1-2個鐘會overflow, 可以點搞

明明開返下面個制到2/3會停入水
但1-2個鐘唔用會滿晒,同埋會漏水
請問係邊度有事?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

波曲(入水部份)截唔倒水?

波曲(入水部份)截唔倒水?
newson2005 發表於 2019-7-26 13:31

到左某個水位就停
但隔返一斷時間就好似上圖咁滿瀉
請指教

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

我都試過, 換波曲可搞定.

我都試過, 換波曲可搞定.
JohnsonChan 發表於 2019-7-26 13:48

唔關調較水位事?即係中間個舊換左佢??
謝謝

到左某個水位就停
但隔返一斷時間就好似上圖咁滿瀉
請指教

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1) ...
pbfans 發表於 2019-7-26 13:44

應該係塊皮 變形/有野頂住
停水停唔晒,仲有小小水出,因為慢,所以隔好耐先滿水

謝謝

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1) ...
pbfans 發表於 2019-7-26 13:54

唔係換中間果件,係換最上入水果件

你中間果件直沖式水膽有冇滿水功能,無就換埋佢
圖2條喉上返好佢封死佢,唔應該漏

如果浮起果個正常,咁最大可能係上水個位有垃圾卡住,所以唔停水, 拆出來洗下就ok

最左手邊連接閘掣上水位果碌野, 拎出來拆散佢清潔下就ok, 裝返上去接口要搽玻璃膠

補片
https://youtu.be/QWk7_nOERb0

紅色個件!

謝謝

pbfans 發表於 2019-7-26 13:54

較返底D水位,觀察下重有冇重樣情況,有就好大機會入水份野死左要換