茶壺手挽

一拎起個茶壺,手挽前端就甩出來,倒到一檯都係熱茶,好在無拎起太高,亦無淋落手。

屋企人就話買返個手挽就可以繼續用,想問下這種手挽有無得配返?要用甚麼 Keyword 去搵?

話時時,我就見過鬼都怕黑,事關裝熱茶,拎起時一甩,後果可大可小!

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

收貨了。集運的重量顯示係 0.051kg。

上面係新手挽,下面係已斷的舊手挽。

攝返個斷鉤入舊手挽,同新的比較,新的闊了小小。

但手挽有彈性,都装得到去個茶壺。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

都唔係 如果用飛機 物流訊息會顯示航空部

由【上海航空部】发往【广东东莞转运中心】 ...
別問我是誰 發表於 2019-8-3 19:13

我記得申通個航空部係流嘅, 都係走陸路

via HKEPC Reader for Android

坐飛機同坐貨車嘅分別?
mdws2002 發表於 2019-8-3 06:32

都唔係 如果用飛機 物流訊息會顯示航空部

由【上海航空部】发往【广东东莞转运中心】

潮州.揭陽.福建,泉州,夏門

呢一帶雖然好近 但唔知點解物流就好鬼慢

反而遠成倍既浙江都快過佢 ...
別問我是誰 發表於 2019-7-31 21:08

坐飛機同坐貨車嘅分別?

可能被你講中一半!

但不是重了,反而輕了,之前一個燈膽 0.1+kg,今次五個,我原本估會 0.5+k ...
C_Law 發表於 2019-8-2 23:37

你笨了 唔同賣家講清楚包裝尺寸 

我就試過買 5 部藍芽耳機 我明知佢包裝會超過自提櫃尺寸

所以我提提佢 包裹长宽高分别不超过39*10*41CM

結果佢拆哂包裝 摺埋包裝盒 再用物流袋包裝比我 

盒中有盒 盒中又有盒 仲要係濕水紙皮 
別問我是誰 發表於 2019/7/29 20:18

可能被你講中一半!

但不是重了,反而輕了,之前一個燈膽 0.1+kg,今次五個,我原本估會 0.5+kg,但係去到集運時竟然連 0.5kg 都無!

不過,就可能過分包裝了,以原本一個的包裝尺寸,本應五個都放得入自提框有餘,但係去到集運時見到的尺寸,竟然放不入自提框,要改去自提點。好在兩者位置都係我屋企附近,只係自提點要限住係她的辦公時間去取貨。

最快上海。其次北京天津。山東臨海。大城市。會好快。想慢慢等。。。記得買四川。

via HKEPC Reader for ...
HK2046 發表於 2019-7-31 23:16

兩年前 同一間舖買過幾次波鞋

間舖喺北京 用韵达快遞 唔駛廿四小時就到深圳 

潮州.揭陽.福建,泉州,夏門

呢一帶雖然好近 但唔知點解物流就好鬼慢

反而遠成倍既浙江都快過佢 ...
別問我是誰 發表於 2019-7-31 21:08

最快上海。其次北京天津。山東臨海。大城市。會好快。想慢慢等。。。記得買四川。

via HKEPC Reader for Android

珠三角一帶