話時話,鑽爆電線都兩星期,手踭位仲係痺痛.... 睇黎DIY,婦孺真係唔多掂 ...
thel 發表於 2019-8-14 15:32

都係找個專業既裝修佬啦。

話時話,鑽爆電線都兩星期,手踭位仲係痺痛.... 睇黎DIY,婦孺真係唔多掂

一般家居入牆線睇個插蘇位都會估倒條線係邊架喇!
kkchau 發表於 2019-8-2 01:04

你地專業會懂,婦孺真係唔識

咪就係因為冇買,就鑽穿咗牆入面條電線,嚇屎我....
    果次去買鑽時,個哥哥介紹果部成三 ...
thel 發表於 2019-8-2 00:45

一般家居入牆線睇個插蘇位都會估倒條線係邊架喇!

新手婦孺唔會為咗鑽個窿走去買部千幾蚊嘅金屬探測器掛
亞星 發表於 2019-8-1 23:40

咪就係因為冇買,就鑽穿咗牆入面條電線,嚇屎我....
    果次去買鑽時,個哥哥介紹果部成三千蚊,又冇得碌咭...

其實,我已經鑽穿咗電線,只係諗,下次再鑽,探測器是否有用呢!
thel 發表於 2019-8-1 17:05

新手婦孺唔會為咗鑽個窿走去買部千幾蚊嘅金屬探測器掛

sorry, 其實我意思係二千元內wall scanner 同估估吓無乜分別。要有用,要去到DTECT 150 先有深度顯示到比 ...
nslng 發表於 2019-8-1 21:49

即係無任何金屬係牆入面佢都有可能叫?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

就算自己蔵喉都未必知位置&深度,何况人地做喉?
一年只會用幾次,奶少一兩次鍋巳回本,有冇用唔評論,用過先會知
補到鍋就只會損失金錢&時間,問題唔大,有D損失包你後悔一世
DTS120我都有,不過從來唔會用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兩件都未用過,零認知

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
pgts1230 發表於 2019-8-1 21:42

sorry, 其實我意思係二千元內wall scanner 同估估吓無乜分別。要有用,要去到DTECT 150 先有深度顯示到比你參考,但五千幾元,非專業人士其實唔值得投資。

回覆  pgts1230

D-TECH 120 都會亂叫,你話呢
nslng 發表於 2019-8-1 21:36

兩件都未用過,零認知