叫得金屬探測,綱根/電線都係金屬梗係響
要分清綱根定電線,要超聲波圖像分析。
btw,唔理綱根定 ...
ghost2377 發表於 2019-8-1 17:30

明知有金屬就唔好鑽啦, 夾硬來鑽穿左, 中喉水就漏水, 中電線就短路跳制或電鬼死, 中鋼根就燒鑽咀,原位用唔到都要鑽過另一位。

其實,我已經鑽穿咗電線,只係諗,下次再鑽,探測器是否有用呢!
thel 發表於 2019-8-1 17:05

探測器係 指某深度內有冇電線,太深係測唔倒
即係探過冇都唔好一鑽到尾
第二,探測器係要「掃」住探,來回掃幾下,唔係放上牆就當測左
第三,測時要遠離手機/WiFi,好大影響

有用,不過係千元以上既機

via HKEPC Reader for Android

其實,我已經鑽穿咗電線,只係諗,下次再鑽,探測器是否有用呢!
thel 發表於 2019-8-1 17:05

鑽穿左仲未電死,你要還神了!

via HKEPC Reader for Android

有冇用可以到呢度睇吓人哋點講。
http://www.dchome.net/forum.php? ... page%3D1&page=1

有冇用可以到呢度睇吓人哋點講。
wongkm33 發表於 2019-8-1 21:14

Bosch GMS 120 好用嗎?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

回覆 16# pgts1230

D-TECH 120 都會亂叫,你話呢

回覆  pgts1230

D-TECH 120 都會亂叫,你話呢
nslng 發表於 2019-8-1 21:36

兩件都未用過,零認知

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

兩件都未用過,零認知

pgts1230 發表於 2019-8-1 21:42

sorry, 其實我意思係二千元內wall scanner 同估估吓無乜分別。要有用,要去到DTECT 150 先有深度顯示到比你參考,但五千幾元,非專業人士其實唔值得投資。

就算自己蔵喉都未必知位置&深度,何况人地做喉?
一年只會用幾次,奶少一兩次鍋巳回本,有冇用唔評論,用過先會知
補到鍋就只會損失金錢&時間,問題唔大,有D損失包你後悔一世
DTS120我都有,不過從來唔會用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊