淘淘86型面板

可以用在香港的底箱上面嗎?因為想買rca連夾線面板,謝謝。

via HKEPC Reader for Android

可以          .

可以用在香港的底箱上面嗎?因為想買rca連夾線面板,謝謝。

via HKEPC Reader for Android ...
steleung 發表於 2019-8-3 15:35

插蘇燈制都合用 但佢跟制面既螺絲就唔啱用

香港用 3.5mm螺絲 大陸用 4mm螺絲

香港用 3.5mm螺絲 大陸用 4mm螺絲 ...
別問我是誰 發表於 2019-8-3 19:16

那用回香港螺絲是否已ok?

香港用 3.5mm螺絲 大陸用 4mm螺絲 ...
別問我是誰 發表於 2019-8-3 19:16

其實嗰啲螺絲,淘寶有冇得淘埋落嚟?(懶得出去買。)

其實嗰啲螺絲,淘寶有冇得淘埋落嚟?(懶得出去買。)
mdws2002 發表於 2019-8-3 21:50

淘寶當然有得賣 但 買燈制插蘇間舖未必有得賣 

燈制插蘇底箱深度又未必個個一樣 可能要買啲長螺絲

又或者一拆一裝 用返舊螺絲

那用回香港螺絲是否已ok?

steleung 發表於 2019-8-3 21:24

一拆一裝 用返舊螺絲又得

去各大電器材料舖 ↓ 買亦得

https://www.hkepc.com/forum/redi ... 60&pid=38318046

燈制插蘇底箱深度又未必個個一樣 可能要買啲 ...
別問我是誰 發表於 2019-8-3 23:04

問題係有啲舊螺絲已經唔見咗;有啲係直頭得個箱,本身無面板。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

問題係有啲舊螺絲已經唔見咗;有啲係直頭得個箱,本身無面板。  

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android ...
mdws2002 發表於 2019-8-3 23:32

度哂要幾長 去電器材料舖買

燈制插蘇底箱深度又未必個個一樣 可能要買啲 ...
別問我是誰 發表於 2019-8-3 23:04

咁就好了,今次主要是換面板和加接口,螺絲還在