香港買DIY多層組合架

之前響馬生度買咗個70cm高三層DIY架,但用落要90cm高先夠。

本來諗住淘番4條90cm柱就得,但而家呢個時勢,運四條長鐵一定被Bam
去X惠睇過,足足貴十倍價錢

想問除咗實X之外,香港仲有邊度有得賣DIY多層組合架?
唔需要淘寶個價,比X惠一半價錢已經收貨

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

官方天猫全球有直送包郵

via HKEPC IR Pro 3.3.1 - Android(2.3.0)

官方天猫全球有直送包郵

via HKEPC IR Pro 3.3.1 - Android(2.3.0)
enozemail 發表於 2019-8-31 23:32

我只需要買4條90cm柱,但我好肯定所有直送集運都肯定唔會幫我送。
就算肯送,都肯定過唔到海關

所以先諗住比貴些少響香港買,點知x惠貴足十倍

剛剛先淘寶買,私人集運,應該冇事

剛剛先淘寶買,私人集運,應該冇事
kmb3av188 發表於 2019-9-1 00:16

成套買可能好啲,
但我只買4條柱,點知北大人點諗我買呢四條金屬柱點用?

而家間間私集都會彈以下呢段嘢:
違禁貨物(包括但不限於以下物品):
任何頭盔、長柄雨傘、手套、口罩、T恤(大量)、任何物料的棒狀物(如金屬管、螢光棒和木棍) 、 刀劍、彈弓、雷射筆、燈/電筒、宣傳用品(旗幟,旗杆,橫幅)無人機.

我上次喺呢間買 用得過普通質素 真係好平 實惠係好貴
希望你好運寄到落嚟
https://item.taobao.com/item.htm ... 0&_u=1egu5i9639
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我上次喺呢間買 用得過普通質素 真係好平 實惠係好貴
希望你好運寄到落嚟

...
HK2046 發表於 2019-9-1 00:25

我喺廣佛順買,買過幾組架。質素幾好架。
https://gfsdiy.tmall.com/shop/view_shop.htm?spm=a230r.1.14.6.2ee947bbfirlAw&user_number_id=2073414103

吉之岛12元店有得買,旺角,粉嶺,應該平些。

吉之岛12元店有得買,旺角,粉嶺,應該平些。
alex008 發表於 2019-9-1 05:23

12蚊店嗰啲係13mm幼柱,我要買19mm粗嘅中柱

我用鋁型材砌加膠片,貴少少,怕用綱支用耐左會掉漆