[開箱] [突發]85蚊嘅光纖鏡

放假出灣仔,無意中行咗入救世軍二手店尋寶,赫然發現竟然有內窺鏡光纖鏡賣,仲要只賣85蚊,即刻據為己有。
全盒外觀:

竟然有TUV封條:

嗱,真係85蚊㗎。

成盒係咁,鏡身伸直大約4呎長,用4粒AA電。無manual,全部操作靠估。

鏡頭係咁。

標籤。但只揾到德文manual。

只可經USB攞相,無WIFI,唔好諗太多。

實機拍攝,只有640x480jpg。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

嘩正呀可以執鑽石耳環呀

https://www.facebook.com/4366348 ... ?type=3&theater

一般人最實用可以拎黎做咩? 通渠?

放假出灣仔,無意中行咗入救世軍二手店尋寶,赫然發現竟然有內窺鏡賣,仲要只賣85蚊,即刻據為己有。  ...
高登阿伯 發表於 2019-9-17 01:18

唔係真正內窺鏡,只係工業用fibre optic camera,基本上用左維修汽車多,用來睇下engine
德國野,$85蚊真係買到正野

一般人最實用可以拎黎做咩? 通渠?
shingzhk 發表於 2019-9-17 03:09 AM

我試過
有水既環境,對污泥果類,成像會一pat野睇唔清
執耳環(金屬,反光)係可以的

某寶淨機冇亡有wifi賣百幾蚊
前排見舊昌都有批雜牌夜冷貨,60定80

標籤。但只揾到德文manual。
高登阿伯 發表於 2019-9-17 01:18 AM

Version 01/2019 新貨喎

平到噤仲要係德國貨,如果有用真係執到寶

via HKEPC Reader for Android

唔係真正內窺鏡,只係工業用fibre optic camera,基本上用左維修汽車多,用來睇下engine
德國野,$85蚊真係買 ...
raywan 發表於 2019-9-17 03:57

我係標題黨。

剛去完唔見有