如果唔識得自己換條磁條,買個兒童鎖 黐喺雪櫃門都得,可以防止雪櫃門自己彈開。

via HKEPC Reader for ...
495233 發表於 2019-9-17 17:01

這個ok

下面急凍格膠邊無晒吸力,上面冷藏格大力dd關門,下面佢就會自動開左小小門,工人姐姐成日攪到d食物變壞晒 ...
xxmartin 發表於 2019-9-17 12:20

如model不太舊, 買條新膠邊.

我的20年, 買不到...
但家人又不想換新機....

換雪櫃門膠邊唔難,最難係要搵返同樣型號

【家用冰箱门封条万能磁性密封条门胶条胶圈海尔容声冰箱密封圈通用】https://m.tb.cn/h.emPt876?sm=4d27b1 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述$qAufYNWmMOC$后到????◇綯℡寳????

via HKEPC Reader for Android

無那那不會無左磁力的,
你有冇睇過平水,
可把前面把高少少好等關門易D!

無那那不會無左磁力的,
你有冇睇過平水,
可把前面把高少少好等關門易D! ...
wah9134 發表於 2019-9-19 08:10 PM

其實部雪櫃買左三年都無,當時唔係我買番黎,買果個人又無寄保養,用左一個月就發覺唔夠吸力,問佢保養書係邊,佢又話搵唔到,一直無理,最近得閒先去處理呢個問題,保養當無左喇!

你未睇平水冇法,
冇平水尺可以打開隻門 1/3,
放手睇不能否自動關門定自動打開,
用左幾年有保養都過期啦!

無那那不會無左磁力的,
你有冇睇過平水,
可把前面把高少少好等關門易D! ...
wah9134 發表於 2019-9-19 20:10

請問豐澤 FDG237HWT 即是大陸那牌子?

如model不太舊, 買條新膠邊.

我的20年, 買不到...
但家人又不想換新機.... ...
nganshiu 發表於 2019-9-18 02:45

揾野度一下用電量, 我屋企換了個雪櫃發現比以前用電勁慳, 後悔換得太遲。

你未睇平水冇法,
冇平水尺可以打開隻門 1/3,
放手睇不能否自動關門定自動打開,
用左幾年有保養都過期啦 ...
wah9134 發表於 2019-9-20 07:19 PM

我有把平水呎,度過ok,

清潔完之後
攝強力磁石入膠邊中間
可以頂到幾年換新雪櫃
HK2046 發表於 2019-9-17 12:52

攝起邊,乜有位攝咩?唔頂住咩?