爐頭支架 (暫時完工)有待洪火考驗。(待續)

跛咗腳既爐頭支架
想改造。
因為買正廠需要160蚊一隻。
搵個淘寶又冇咁嘅尺寸

請問有冇師兄有乜提議?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兩片L型鋁片加拉釘.斷脾用兩片鋁片夾著再鑽穿上螺絲+絲母.好似加了鋼膠補補個窿.

安全第一!一定買新
(要慳百多元,在別處一定可慳回來)

兩片L型鋁片加拉釘.斷脾用兩片鋁片夾著再鑽穿上螺絲+絲母.好似加了鋼膠補補個窿.

...
lnchu 發表於 2019-9-25 23:11

我開頭構思係一片角鋁
但係睇左師兄你構思係兩塊角鋁(三文治式)
係好嘅,穩陣D,我都學你先。
謝謝你。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

安全第一!一定買新
(要慳百多元,在別處一定可慳回來)
hon829 發表於 2019-9-25 23:55

整好咗睇下穩唔穩陣先決定買唔買新既
多謝師兄忠告

一般雜貨店,家居鋪,就有得配!四十,五十元!

其實你隻爐乜牌子?甘雞?

有無試過D師奶家品鋪,十零蚊有交易

其實你隻爐乜牌子?甘雞?
alex008 發表於 2019-9-26 01:37

呢一隻。

有無試過D師奶家品鋪,十零蚊有交易
andysin 發表於 2019-9-26 02:02

尺寸唔啱,又搵勻成個淘寶都冇。
這種尺寸好怪雞。
係靠內徑大小管住底下個盤。