想係天花鑽幾個縲絲孔掛燈

屋企冇工具, 想問下係咪搵樓下五金鋪佢地會有相熟師傅接單?
正常要收幾錢? 紅磡區, 大概鑽5-10個孔
謝謝

睇下附近有冇舖頭裝修,叫d師傅 午飯/收工上嚟鑽仲好。
五金鋪佢師傅專登嚟,小則半日(半工)錢,重要計車錢

正路裝燈應該找水電鋪的持A牌電工去做!

樓下問工程佬價錢/最好買油壓鑽$800看門口

正路裝燈 高位工作,應該找多個safety office 去做 assess!

睇下附近有冇舖頭裝修,叫d師傅 午飯/收工上嚟鑽仲好。
五金鋪佢師傅專登嚟,小則半日(半工)錢,重要計 ...
Joe_Black 發表於 2019-10-2 00:44

好的, 但應該幾錢算合理?

正路裝燈應該找水電鋪的持A牌電工去做!
hon829 發表於 2019-10-2 01:07

明白, 裝燈我諗住試下自己搞, 不過我冇電鑽又唔想為左鑽幾個孔買一把, 好少機會用到

樓下問工程佬價錢/最好買油壓鑽$800看門口
cantona7 發表於 2019-10-2 01:43

$800有d貴, 10年8年都未必再用一次, 又要搵位擺

油壓鑽 衝擊鑽 龍韻輕型電鎚 108元人仔 092019
純粹資料保存 用唔用得個人衡量

油壓鑽 衝擊鑽 龍韻輕型電鎚 108元人仔 092019
純粹資料保存 用唔用得個人衡量

...
HK2046 發表於 2019-10-2 07:38

遠鑽救不了近窿

$4-500左右,要睇下要唔要睇線。

去Ikea買個電鑽自己攪啦
https://www.ikea.com.hk/en/produ ... s/fixa-art-50232899