我太太也買了一支,但太太話支熱溶膠槍唔太夠熱,出膠後很快凝固而令到黐野唔夠實,而且夠熱的熱溶膠槍係應 ...
kk30 發表於 2019-10-12 21:46

熱熔膠條有不同溫度 最常用的由120至到200度也有 以你太太的情況有機會用了比較高溫的所以很快便冷卻 不能黏合 如果熱熔膠槍功率不足可以考慮使用比較低溫的熱融膠棒 效果會好一點 如果用嚟黏合一般小手工是沒有問題的

回覆 21# Offer
係深水埗買既膠條都分唔到溫度,請問有乜方法可以分到溫度?

回覆  Offer
係深水埗買既膠條都分唔到溫度,請問有乜方法可以分到溫度?
tmp111 發表於 2019-10-13 19:18

淘宝有温度選擇的

如你不能淘落香港,可到深水埗買
Offer 發表於 2019-10-12 18:38

深水埗賣幾錢?

via HKEPC Reader for Android

深水埗賣幾錢?

via HKEPC Reader for Android
mcse050116 發表於 2019-10-13 21:01

你未睇過我條片?

https://youtu.be/eomvdAAeUfI

膠條種類幾多, 外表唔識分, 真係要睇廠商說明.
另Bosch/Steinel果D, 有USB充電, 方便些

膠條種類幾多, 外表唔識分, 真係要睇廠商說明.
另Bosch/Steinel果D, 有USB充電, 方便些 ...
ginastar 發表於 2019-10-14 08:32

Bosch好似冇咁好揸手

槍形就手啲,我試過用4粒AA電嘅無線,感覺唔多夠熱,最後都係鴨記最cheap嗰隻黑色有線槍仔最抵用,一般家居好少機會必定要用無線。

仲有個問題,點樣可以減少拉絲出現?

鋰電熱溶膠槍,呢支抵用,平靚正, 15 秒出膠.

我買時特價49人仔包郵送十支膠條,呢家都仲係特價,但要 59 元,但都好抵玩
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊