有些係纖維電線  話耐熱  70 度  
淘佬同新填地同一樣貨   

via HKEPC Reader for Android ...
hk1823 發表於 2019-10-18 13:38

我十年前。就係喺上海街嘅鋪頭買一個畀本拖板大陸電線。係用係戶外閃光燈度的。10年先用幾次。再攞出嚟用,幾個月斷一次。開頭以為係偶然的事故。後來就知道的,銅線好似應該係鋁質。他X的。

via HKEPC Reader for Android

玩玩下邊有咁專業   

有冇異常發熱
化唔化學 就好清楚
4mm 唔得就6mm
一條唔得就兩條打孖上 :d ...
pooh24680 發表於 2019-10-18 20:48

就咁用電池。24V   點樣整架?
唔需要用升壓板?

就咁用電池。24V   點樣整架?
唔需要用升壓板?

HK2046 發表於 2019-10-18 22:01

呢個係法拉第電容, 唔係剛才個 工具轉接插  

都係跟呢度啲師兄學整

電容充耐,shortcircurt 放電 焊溶鎳片

呢個係法拉第電容, 唔係剛才個 工具轉接插   

都係跟呢度啲師兄學整

電容充耐,shortcircurt 放電  ...
pooh24680 發表於 2019-10-18 22:37

係呀我又走寶啦
畀條link睇下

係呀我又走寶啦
畀條link睇下
HK2046 發表於 2019-10-18 23:17

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=19&tid=2478313

好耐之前,好似係呢度師兄推介嘅電線。
不過我只係bookmark咗,未實際試過。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

若你要在大陸買電線,最重要的是買「國標」和有牌子的電線,其他廠標無標都有很大的中招機會,基本就是俾裝修佬偷工減料用的,貪便宜買非國標線出事是很正常的,而且電線要測是不是正常測電阻測重量拿打火機燒一下很易現形,所以銷量差不多,價格不奇怪的一般都不會出事,我自己就用珠江,只要是正品的話沒有問題

DELETED

請問有那些大牌子比較可靠?