好用恆溫要120W
充電池冇咁上下大舊,點做到夠熱回溫快?
Joe_Black 發表於 2020-1-21 14:52

120W只好用AC電吧

回覆 14# Offer

無錯, 如果唔係就會支爆, 跟住比老婆爆你耳膜.

回覆  Offer

無錯, 如果唔係就會支爆, 跟住比老婆爆你耳膜.
ThomasYau 發表於 2020-1-21 17:45

咁又吾會,如果今个月的玩具錢支爆咪預支下个月先

而家有手機影底,已經比以前好好多架啦,以前咩都要手寫記錄
billyck2 發表於 2020-1-21 04:34 PM

手寫記錄---》好pro

不過都試過好多次裝番先發覺漏咗野,再拆過再補返

不過都試過好多次裝番先發覺漏咗野,再拆過再補返 ...
pockchop 發表於 2020-1-21 18:50

拆完機裝返,送多幾粒螺絲比你唔知應該吉返去邊係常有事

拆完機裝返,送多幾粒螺絲比你唔知應該吉返去邊係常有事
billyck2 發表於 2020-1-21 19:11

不影響使用

回覆 11# hon829

steinel 有兩支,一支筆型,一支槍型
槍型順手D,槍型大細同威克士差唔多
但佢同威克士一樣要打直放,唔係都係會流膠,其實支支打平放或者個咀向下都係會流膠,威克士因為設計都係打直放,所以先唔會流膠,呢到steinel無威克士咁細心,威克士個底有金屬環幫佢打直放
steinel就咁直接放,如果放唔好係有機會自己訓低

但steinel有好處,佢用USB 充電,所以唔洗好似威克士要拎埋個火牛,而且用手機尿袋都可以充電,幾方便

打直放唔穩既問題可以自己DIY個座比佢就可以解決

不過都試過好多次裝番先發覺漏咗野,再拆過再補返 ...
pockchop 發表於 2020/1/21 18:50

小學時遇過一個鍾意拆嘢的老師,他教落每拆一粒螺絲、零件,每件都順住拆出來的次序由左至右排起檯面,裝的時候就掉返轉由右至左的一件一件砌返上去,可減小裝漏裝錯位置的機會。當年他的幾句話真係終身受用!

但都不是萬靈,有時一打開殼,入面的零件就遍地開花的跌到一檯都係,唯有當係玩砌圖遊戲的逐件估它的安裝位置。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

好用恆溫要120W
充電池冇咁上下大舊,點做到夠熱回溫快?
Joe_Black 發表於 2020-1-21 14:52

120w=18v@7A
easy job

其實worx一向出垃圾
好似支水槍,好多c父用幾個月就死
有頭冇尾,完全浪費金錢