搵唔到公屋廚房廁所用嘅白色瓦仔?

y型公屋廚房原裝4.2x4.2吋白色瓦仔甩咗出嚟想買返痴返落去,但問咗幾間屋邨街市又冇,行左觀塘街市7,8間啲五金鋪又冇,係咪要出旺角先有

街市,五金鋪梗係無啦,呢隻白瓦又薄又脆又重又阻埞,爛左仲要食自己,去附近裝修公司可能有幾件士啤,再無就去磁磚鋪,唔一定旺角,元朗都有嘅,旺角就大機會好多

y型公屋廚房原裝4x4吋白色瓦仔甩咗出嚟想買返痴返落去,但問咗幾間屋邨街市又冇,行左觀塘街市7,8間啲五金 ...
一男子 發表於 2020-5-31 14:41

搜尋 磁磚 睇你附近有冇 仲可打電話去問

http://www.buy5gold.com.hk/?page_id=2452

街市,五金鋪梗係無啦,呢隻白瓦又薄又脆又重又阻埞,爛左仲要食自己,去附近裝修公司可能有幾件士啤,再無 ...
ghost2377 發表於 2020-5-31 14:52

街市佢係有比我呢塊更大既6X6同8X8
真係好奇怪明明好多公屋居屋廚房廁所都係用呢隻瓦仔,又會間間都冇貨

100 x 100mm

覆置这行话₤8tPn1IMu4Eg₤打楷????氵匋宝????或点几链街https://m.tb.cn/h.VOpxCoc?sm=9d5b88 至瀏..覽..噐【处理清仓直销100*100mm陶质白色 红色外墙砖 瓷砖墙砖地砖】

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

金句 : 公屋維修一定係揾房署搞 ...

房屋署全方位维修實行咗la

房屋署全方位维修實行咗la
liyee 發表於 2020-5-31 16:02

十幾二十年前買咗啦

十幾二十年前買咗啦
一男子 發表於 2020-5-31 16:04

唔好意思會錯意。

試下同你嗰座大廈維修部攞兩塊啦。

100 x 100mm

覆置这行话₤8tPn1IMu4Eg₤打楷????氵匋宝????或点几链街 至瀏..覽..噐【处理清仓直销100*100 ...
HK2046 發表於 2020-5-31 15:11

原來係4.2吋X4.2吋