發泡膠

想問下鎅發佈膠嗰隻電阻線/發熱線易唔易買?Aeon 以前見過有成把cutter賣不過最近去親買都冇。

另外如果要耐高溫大約90度, 用熱熔膠黐住有冇問題?

發熱線 旺角白花油/深水埗華x有賣, 鴨街啲什會五金店亦不難找的!
明知要耐高溫就梗係唔好用熱熔膠啦

發熱線 旺角白花油/深水埗華x有賣, 鴨街啲什會五金店亦不難找的!
明知要耐高溫就梗係唔好用熱熔膠啦 ...
hon829 發表於 2020-6-20 12:20

手上有熱熔膠,好似可以頂到大約150度

咁有冇其他提議?

玻璃膠

某d大模型鋪/文具鋪有切發泡膠套裝工具

玻璃膠

某d大模型鋪/文具鋪有切發泡膠套裝工具
Joe_Black 發表於 2020-6-20 12:32

文具店見過得一隻成50蚊,不過包裝似來路野,其實MIC。
剛行過灣仔Aeon見到有貨立即入返把,連一係士啤發熱線,如果用得多可以diy多把。

文具店見過得一隻成50蚊,不過包裝似來路野,其實MIC。
剛行過灣仔Aeon見到有貨立即入返把,連一係士啤發 ...
t9097 發表於 2020-6-20 04:02 PM

鴨街見過有三兩款,50至100蚊,有幾件配件,發熱線比12蚊店的闊口,應該郁動比較靈活

想問下鎅發佈膠嗰隻電阻線/發熱線易唔易買?Aeon 以前見過有成把cutter賣不過最近去親買都冇。
另外如果要耐高溫大約90度, 用熱熔膠黐住有冇問題?
t9097 發表於 2020-6-20 12:06

用熱熔膠黐發泡膠?
仲要耐高溫90度?

用熱熔膠黐發泡膠?
仲要耐高溫90度?
vtrchan 發表於 2020-6-21 05:05

點解唔得? 見唔少diy都有用熱溶膠黐野上發泡胶

温度似乎冇問題

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解唔得? 見唔少diy都有用熱溶膠黐野上發泡胶

温度似乎冇問題
t9097 發表於 2020-6-21 09:27