[操作疑難] 厠所膠水箱換水胆

有冇 ching 知道一般厠所膠水箱去水窿有幾大?
想由手拉改線控,呢隻啱唔啱裝?thx

尺寸嘢冇一般的! 度度自己隻水箱最實際

有冇 ching 知道一般厠所膠水箱去水窿有幾大?
想由手拉改線控,呢隻啱唔啱裝?thx
...
singkee1 發表於 2020-6-22 17:30

成個拆出來去五金鋪配。

睇漏佐師兄話要買這款,小心英制同公制。

成個拆出來去五金鋪配。

睇漏佐師兄話要買這款,小心英制同公制。 ...
iamredfox 發表於 2020-6-22 20:17

安裝無須分制式,最緊要個窿大細要啱裝。

尺寸嘢冇一般的! 度度自己隻水箱最實際
hon829 發表於 2020-6-22 18:13

唔想專登拆散黎度,度完又裝番,最好有 ching 知尺寸,買埋料一次過裝拆。

唔想專登拆散黎度,度完又裝番,最好有 ching 知尺寸,買埋料一次過裝拆。 ...
singkee1 發表於 2020-6-22 22:45

個個都有可能唔同,點話你知幾多?自己實物自己拆,唔係即使買岩,到換時先發覺拆唔到就搞笑

唔想專登拆散黎度,度完又裝番,最好有 ching 知尺寸,買埋料一次過裝拆。 ...
singkee1 發表於 2020-6-22 22:45

圖中果度牙 60mm 你鬆一下條水箱去水度牙 度一度就知

其實細心睇下,大概會估計到,大口徑牙唔會1~2mm咁上落,英制大口徑更會2分4分上

自己搵把夾尺,夾一夾去水喉,已經知啦,邊洗問人架

via HKEPC Reader for Android

請教吓線控的原理是什麼? 撳制推郁條紅線點樣令下面支野放水? 見重有線控拉桿版本的, 幾有趣