[操作疑難] 點樣拆鋁窗手抦

我想拆左鋁窗手抦, 有無師兄知道個做法?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

先拆隻窗入屋, 再界玻璃膠同拆玻璃壓線, 最後拆把手.

我想拆左鋁窗手抦, 有無師兄知道個做法?
natural4862 發表於 2020-6-29 02:36

拆完手抦咪有個大窿!

回覆 2# 亞星

可唔可以唔拆窗, 就咁拆左手面個玻璃壓線, 拎個手抦出黎? 唔太熟入面個結構

回覆 2# 亞星

應該唔會掛, 我見手抦連住個窗個位只係一條直線

回覆  亞星

可唔可以唔拆窗, 就咁拆左手面個玻璃壓線, 拎個手抦出黎? 唔太熟入面個結構 ...
natural4862 發表於 2020-6-29 11:10

對!
唔使拆窗
就咁拆左手面個玻璃壓線, 會見到鍋釘
用電鑽鑽爛鍋釘, 拎個手抦出黎

對!
唔使拆窗
就咁拆左手面個玻璃壓線, 會見到鍋釘
用電鑽鑽爛鍋釘, 拎個手抦出黎 ...
btchanchan 發表於 2020-6-29 11:21

唔拆窗小心會跌玻璃線同塊玻璃落街, 唔跟次序做好易出事, 唔可以淨拆左邊壓線, 先拆上下壓線, 再拆左邊, 唔係永遠拆唔到.

回覆 5# natural4862

玻璃壓線要點樣拆? 用一字批 "叫" 佢出黎?

回覆  natural4862

玻璃壓線要點樣拆? 用一字批 "叫" 佢出黎?
natural4862 發表於 2020-6-29 11:30

一字批會整到壓線花哂

唔拆窗小心會跌玻璃線同塊玻璃落街, 唔跟次序做好易出事, 唔可以淨拆左邊壓線, 先拆上下壓線, 再拆左邊,  ...
smallstar 發表於 2020-6-29 11:26

〉〉唔跟次序做好易出事, 唔可以淨拆左邊壓線, 先拆上下壓線, 再拆左邊,  ...