補了的牆身再次發作甩野應該點處理

之前補過一幅房牆
最近又再甩出黎
想請求一下
點處理好?
係咪好似平時咁做

(因為為無油所以批完後無上油漆)

我手上有支淘寶的防滲水劑係上次樓下投訴我時買,係咪可以當光油咁用黎掃底呢?

已買左款快干補牆灰,之前用過覺ok
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

根源解決左未先? 重有水既, 你搽幾多都會浮返出黎

根源解決左未先? 重有水既, 你搽幾多都會浮返出黎
lawrencelau1 發表於 2020-6-30 15:25

原因不明,估計係同冷氣機有關,可能係開關冷氣後有水氣

牆的另一面係乜, 冇滲咪?  比你補好呢面, 到另一面滲

根源未解決,不停補都冇用。如果關冷氣事係唔會局部發漲。

牆的另一面係乜, 冇滲咪?  比你補好呢面, 到另一面滲
raym123 發表於 2020-6-30 15:55

有少部份係廁所位近洗手盤及媒氣爐控制位,仲有一部份係乜就唔知

係咪應該買個呢d黎測下?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

樓下投訴你漏水?即係你屋企有個根源未解決
不過唔怕,有錢就唔係問題

有少部份係廁所位近洗手盤及媒氣爐控制位,仲有一部份係乜就唔知

係咪應該買個呢d黎測下?
...
chi333 發表於 2020-6-30 17:36

廁所位果邊牆身的磚既夾口位油防漏膜

附近有水喉就答案明顯, 但好麻煩, 除時滲完呢段, 過一輪到另一段滲,
可能要改装明喉, (入咗牆的喉唔用),

樓下投訴你漏水?即係你屋企有個根源未解決
不過唔怕,有錢就唔係問題 ...
活力寶蹄 發表於 2020-6-30 17:58

唔係被投訴滲水個間,呢間係其他親戚房

我住緊個間滲水辦黎左倒左色水話兩個月後通知結果喎,宜家有成半個月了

via HKEPC Reader for Android