膻粗粗.....又試下維修洗衣機...

問題:
   開機轉幾下,冇水注入.......
發現有電到.注水閥冇入水.....出

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問在那裡可找到這款日立 "日"'十"-S60"難"田" 進水閥....??

純線圈零件, 可打開清理吓, 看看咩問題

亦可淘:
https://s.taobao.com/search?q=%E ... 0200828&ie=utf8

純線圈零件, 可打開清理吓, 看看咩問題

亦可淘:
hon829 發表於 2020-8-28 00:48

已打開過.....
拆出來,直接220V電....但冇反應.

唔洗試,度吓線圈有無斷線咪知囉!

via HKEPC Reader for Android

今日剛到貨.......

型號.....

都試過相同問題, 除水閥外,門的安全制爛左也有可能(門角凸出長方形的膠), 無parts買的, 我就噤上支長screw用左2年, 祝好運

都試過相同問題, 除水閥外,門的安全制爛左也有可能(門角凸出長方形的膠), 無parts買的, 我就噤上支長screw ...
gary1231233 發表於 2020-9-3 13:46

有沒有圖片...???

安裝了 進水閥.可正常洗及脫水.但之後長閃燈.....