[求救] 屋企電熱水壺突然出吾到水

屋企電熱水壺突然出吾到水, 其他正常.
請問點做好?
thank you .
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

磁心包膠裂開 水泵壞了 淘寶買個10元 自己換

磁心包膠裂開 水泵壞了 淘寶買個10元 自己換
xiao 發表於 2020-9-1 23:39

請問香港邊度有得買嗎?

沒必要就換成純玻璃水銀膽 老式的熱水瓶可靠又環保

回覆 2# xiao

Fung Shing Technology LTD.
No.251 Apliu street

回覆  xiao

Fung Shing Technology LTD.
No.251 Apliu street
tnovicet 發表於 2020-9-2 08:57

打過去話無。
請問仲有邊度可買到?
thanks

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

拆開睇下先, 影張相貼上來睇睇
今時今日, 買零件都係淘寶最抵

淘寶d搵唔到呢款
好多都係雙頭

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淘寶d搵唔到呢款
好多都係雙頭

andrewfong 發表於 2020-9-2 14:02

首先你要肯定係摩打有事唔係個掣有事先。佢唔出水意思係完全冇返應定有聲出,最好搵萬用錶check 下先。

個12v 摩打或者個泵可能TB有的 ,你拆散佢曬睇清楚大少長度再揾,

淘寶d搵唔到呢款
好多都係雙頭

andrewfong 發表於 2020-9-2 14:02

唔係雙頭點泵水?影理其他部份出來睇下啦