有無師兄用過內地門鐘?

上圖這種, 按門鐘時,  可以睇到出面情況,  又可以當對講機, 但原來香港用唔到的, 佢要我開位置,  跟住話唔suoport 我個地區 . . . .試過vpn返大陸都唔得, 有無師兄有辦法?

而家想考慮下面這種, 但又怕又係香港用唔到, 問過客服, 佢話外國唔得,  我同佢講咁唔啱了,  我香港用的,  佢話香港唔算外國 . . . 香港可用,  但我唔太信佢 . . .

有無師兄用個下面尼種監控? 可連wifi,  手機控制錄唔錄影,  或只作監控,  可手動模式或人體感應模式進行錄影!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用小米門鐘
pcmtse 發表於 2020-9-13 21:29

電池幾耐要換電?

我覺得換電式

好過內置充電款

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

我用小米門鐘

香港小米之家買的? 如果無人襟門鍾, 是否都可以用手機睇到出面情況 ? 香港小米之家賣幾錢?

via HKEPC Reader for Android

我用小米門鐘

I don't think you can buy from Mi Hong Kong, I brought it from JD for about RMB 150 with the indoor speaker
I didn't turn on the live stream though.  I only turn on motion capture.
It claims 6 months, but I only used it for one.
So far ok.

電池幾耐要換電?

我覺得換電式

好過內置充電款

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0) ...
kofz 發表於 2020-9-13 22:01

It uses 6 AA batteries

用緊 tplink 門防, 當cctv 還可以。
要插電所以唔會冇電,但不美觀。

新更新要內地電話號碼開通服務。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)