[操作疑難] 座廁板(有緩降)邊隻好用?

家人用緊ROCA馬桶,
原裝跟沒緩降木座板,已用9年。
(幾重下)
家人年紀大,容易滑手。
想換塊有緩降的其他牌子,
請各位推介下?
謝謝。

最好用番ROCA 有緩降的 FIT D
上淘有D ROCA 用的雜牌 要睇你ROCA 什麼型號的 自己找找

via HKEPC Reader for Android

家人用緊ROCA馬桶,
原裝跟沒緩降木座板,已用9年。
(幾重下)
家人年紀大,容易滑手。
想換塊有緩降的其他 ...
big_nature 發表於 2020-9-16 18:38

我買咗呢張,都ok,不過冇之前嗰張american standard咁厚實
不過100咁平就算啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Roca 原裝有好一點嗎?我個已爆內膠了,只用了一年

回覆 3# jackwong717

國內朋友話WDI幾好,
但香港唔見有。

回覆 2# test012345678

9年前款,
可能唔再出了。

配番原廠可能較貴,
家人想平平地2~300左右。

回覆  test012345678

9年前款,
可能唔再出了。

配番原廠可能較貴,
家人想平平地2~300左右。
:redf ...
big_nature 發表於 2020-9-16 21:14

老實講如果香港200蚊都未必買得到我呢個質數

Roca d款好似都幾長壽(售)
你搵返你係roca邊款先

如果常見U V O可以試下跟返長闊買通用款
如果係特別款如Dama Senso,就要買返呢隻model專用嘅代用板先得

印象中roca原裝油壓板大約700
香港買有版子嘅roca代用大約4-500
淘寶計埋自取運費大約2xx

脲醛 (UF) 係比較好嘅物料
淘就100-150, HK 買就600+ (買過一塊, 但幾個月就壞 反而淘的仲用得幾好)

https://detail.tmall.com/item.ht ... &_u=gv96ljrfd97
最近買左一塊呢個牌子, 可以

回覆  jackwong717

國內朋友話WDI幾好,
但香港唔見有。
big_nature 發表於 2020-9-16 21:10

之前淘左, 用料吾錯,緩降OK,用了兩年,
好似 旗艦店已經 停左。
留意 運費幾貴下,因為太重

Thx