改裝宜家雞翼摺枱

又有人搬出,成個垃圾房都係傢俬,見到呢張宜家雞翼餐枱,係實樺木,足有九成新,唔忍心見佢去堆填區,收留佢改成半邊梗枱,加埋兩邊柜桶,原裝一樣,雖然搞到屋企七國咁亂,但老虎非常滿意。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又有人搬出,成個垃圾房都係傢俬,見到呢張宜家雞翼餐枱,係實樺木,足有九成新,唔忍心見佢去堆填區,收留 ...
kswong8d 發表於 2020-9-22 19:32

師兄好幸福,屋企人可以接受你係垃圾房執嘢返屋企玩。

如果我咁做,應該比人掃埋去垃圾房。

喎do有張喎~~~我實用咖哩~

又有人搬出,成個垃圾房都係傢俬,見到呢張宜家雞翼餐枱,係實樺木,足有九成新,唔忍心見佢去堆填區,收留 ...
kswong8d 發表於 2020-9-22 19:32

9 成新你真係執到

呢款枱唔錯。

但你完全無清楚講點改,改咗啲咩,材料點嚟

有地方放多一張枱, 好幸福

回覆 4# thumbsup
對於DIY來講,手上有乜就用乜,我儲咗碎料,其中有特格拆出來的類似木料,外形都算夾色,但柜桶就聯合國木料,六分前後板,左右四分板,主要來自上次執嘅床板。

呢幾隻硬碟用來攝住做虛位裝柜桶好正,厚 1.8MM.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 5# 1個閒人

我用來換咗自己張食飯枱,唔係點會有位放。

回覆  thumbsup
對於DIY來講,手上有乜就用乜,我儲咗碎料,其中有特格拆出來的類似木料,外形都算夾色, ...
kswong8d 發表於 2020-9-23 11:14

睇你咁講,覺得改裝嘅思路係因為想加個櫃桶引起。

但加個櫃桶就失去咗佢可以摺埋枱面嘅特性。有時屋企臨時需要騰出空間嘅時候,摺起張飯枱可以令佢暫時 “消失” 其實都幾好。

張台超正........

回覆 8# thumbsup

我唔要飯庭,食飯枱放係梳前面,唔會收埋,加上宜家呢張單腳雞翼,唔多稳陣,加固變長開係思路,再加茶餐庭柜桶係配菜。