打算DIY換癈墨棉.

打印機: EPSON L455連供,
淘寶賣6元人仔+運費.
唔知香港有無類似的棉賣?
唔係魚缸的過濾棉, 密度應該高D.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

比我,橫掂都拆開左,直頭引條管接啲癈墨出泥用個罐裝住啲癈墨

高吸水物料 週圍都有得賣,只要你唔介意
比如.....紙尿片  

回覆 1# jerrychan0610
是否要換埋晶片?

而家噴墨机已經係吾值得去搞,印文件工课laser好好多color laser也不貴,要印相片質素用相片打印機好過,噴墨两頭吾到岸

回覆  jerrychan0610
是否要換埋晶片?
kentnklee 發表於 2020-10-7 17:23

有程式可以RESET.
只係想換個棉.

比我,橫掂都拆開左,直頭引條管接啲癈墨出泥用個罐裝住啲癈墨

高吸水物料 週圍都有得賣,只要你唔介意 :x ...
pooh24680 發表於 2020-10-7 17:18

因為用罐裝怕漏墨唔知道就奶野.

而家噴墨机已經係吾值得去搞,印文件工课laser好好多color laser也不貴,要印相片質素用相片打印機好過,噴 ...
Offer 發表於 2020-10-7 17:27

是真的嗎? COLOR LAZER唔貴?

因為用罐裝怕漏墨唔知道就奶野.
jerrychan0610 發表於 2020-10-7 17:49

衣車油嗰種個口好細
入要放啲廁紙 已經好穩陣,最多用膠紙固定

是真的嗎? COLOR LAZER唔貴?
jerrychan0610 發表於 2020-10-7 17:50

不貴,我部HP All in one買入約元,用了三年,代用粉盒每只色30元,可印1500頁每年印3000頁左右

不貴,我部HP All in one買入約元,用了三年,代用粉盒每只色30元,可印1500頁每年印3000頁左右 ...
Offer 發表於 2020-10-7 18:10

請問 Offer 兄用邊個Model? 4色 $120, 一年入兩套 印 3000頁左右?