想買部坐枱8"角磨機

磨下工具...

本來想淘,但見到好多負評,話物流搬爛件貨⋯賣家又唔負責⋯

旺旺賣家,賣家話賣好多都無事(但係我喺香港呢

大約16-18kg, 得發泡同紙盒

後來都係喺香港買算⋯

想買Metabo, 代理開價係大陸嘅double, 問個sales點解咁貴,佢開頭話可能德國造,後來改口話德國零件,上海裝嵌...咁咪即係大陸造

咪攪⋯搵過另一間,搵到間價錢幾合理,問佢要全新貨,佢Whatsapp張相,又係爛盒,隨時爆碟內傷,點解間間都係咁

上youtube睇開箱片,一個二個都話運輸整爛個包裝⋯

既然都係爛盒,我都係淘番算⋯
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

要求店铺打木架

要求店铺打木架
liyee 發表於 2020-10-18 03:12 PM

請問一般加幾錢?同埋部機雖然重,但係個箱唔大,大約同微波爐d箱差唔多,也打到木架嗎?

新填地街冇得賣嗎?

新填地街冇得賣嗎?
chow.cc 發表於 2020-10-18 03:30 PM

上面爛盒就喺新填地街,不過無去逐間問,怕比人話我運吉

上面爛盒就喺新填地街,不過無去逐間問,怕比人話我運吉
pockchop 發表於 2020-10-18 15:45

你係買机唔係買個盒‧都係掉‧呢D盒包装內部好多空位‧好易整爛‧又少人買‧擺貨好耐‧
即場打開試機睇吓有冇爛‧冇問題先買‧
香港買有保養‧應該方便好多‧反而淘件咁重嘅嘢‧壞咗好麻煩!

你係買机唔係買個盒‧都係掉‧呢D盒包装內部好多空位‧好易整爛‧又少人買‧擺貨好耐‧
即場打開試機睇吓 ...
chow.cc 發表於 2020-10-18 03:57 PM

通常師傅級都係咁講
我再whatsapp 上面Bosch嗰間野,問下佢比唔比我開箱試先,另外要問佢係咪行貨,因為可能唔係,因為佢話代理斷貨,得呢一部⋯

回覆 7# pockchop
   俄羅斯鋪有沙輪机做特價,你或者有興趣。利申: 我同呢間嘢無關。

網仲有部8吋,三舊水。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試過淘Metabo角閘機,ok冇穿冇爛送到HK

回覆  pockchop
   俄羅斯鋪有沙輪机做特價,你或者有興趣。利申: 我同呢間嘢無關。

網仲有部8吋,三舊 ...
kswong8d 發表於 2020-10-18 05:57 PM

首先謝謝提供!

呢部我都見到,重平過大陸嘢...好底玩!不過馬力得150W, 怕會有使用時跌速情況,8"一般是400-600W⋯⋯