換廚房龍頭 加閘掣

原本買了這款
諗諗吓,想加多個閘掣,方便日後維修,換閥芯........

請問ching 呢款合適嗎
銅鍍鎳
淘寶寫煤氣用
thx
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄,尼D4,6分銅”鵰使“香港買啦,水喉鋪都係十元八塊,又吾係買好多,你淘仔加運費分分鐘仲貴左

夠位裝咩

1. 食水喉都係用返純銅
2. 閘制, 如果你係牆直出, 應該裝唔到, 裝到都唔受力咯. 維修就熄大制啦

師兄,尼D4,6分銅”鵰使“香港買啦,水喉鋪都係十元八塊,又吾係買好多,你淘仔加運費分分鐘仲貴左 ...
sumivan 發表於 2020-10-30 11:14

原來叫"刁士",再google 一下,係來自英文"reduce",真係學倒嘢

夠位裝咩

1. 食水喉都係用返純銅
2. 閘制, 如果你係牆直出, 應該裝唔到, 裝到都唔受力咯. 維修就熄大 ...
lawrencelau1 發表於 2020-10-30 13:01

夠位裝,揾唔倒無電鍍的,發現厨房熱水爐入水喉煤氣公司都裝咗電鍍閘掣,相信應該沒問題

用淘買食水用銅製品都好一般,
內地好多時用廢銅加合金鎔合做成,
個人覺得用304鋼會好一D,
你牆出喉4分定6分?
最好直接買合尺寸的水掣,
你圖中的應該是波子掣!

一般黎講, 本身牆出已經有曲尺制, 熄果到即可
唔洗多此一舉

用淘買食水用銅製品都好一般,
內地好多時用廢銅加合金鎔合做成,
個人覺得用304鋼會好一D,
你牆出喉4分定 ...
wah9134 發表於 2020-10-30 20:32

牆出6分喉,龍頭軟喉4分

一般黎講, 本身牆出已經有曲尺制, 熄果到即可
唔洗多此一舉
shingzhk 發表於 2020-10-30 21:06

如果有就真係多此一舉

正常應該買4分龍頭https://item.taobao.com/item.htm ... 0&_u=ur0fie4ec7
牆身喉如果是外牙就加個4~6 刁士,
                         內牙就加個4~6 杯神!
也在淘網找 內外絲換頭 選那種合用,

如果用 銅料 建議加上 麻根 比祇用膠布更有效防水!