呢種超平12V公模電鑽,適用乜嘢電池

什麼大藝之類嗰啲名稱。

除龍韵外,電池可互換。

淘寶買返12v 套料, 自已點焊做鋰電池比跟機電好好多。 12v 套料 最常用有 A,B, C 款, 買返相應即可,不過我無里款機,睇唔到是邊款

咁樣

橙色嘅電池殼
廠方係將上下對調
所以我需要更換第三方電池入去

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淘寶買返12v 套料, 自已點焊做鋰電池比跟機電好好多。 12v 套料 最常用有 A,B, C 款, 買返相應即可,不過 ...
nelsons 發表於 2020-11-5 11:14 PM

我的係芝浦。呢度話「25V」龍韵係A款,芝浦係B款。我估12V的頭一樣吧。

我的係芝浦。「25V」龍韵係A款,芝浦係B款。我估12V的頭一樣吧。 ...
chimp 發表於 2020-11-6 00:11

唔明你講乜 ??
12V 係三角形 每一種有abc三款電池殼
16V係四方形電池 每一種有abc三款電池殼

師兄你 買12V 電池 / 定係16V 電池 ??

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔明你講乜 ??
12V 係三角形 每一種有abc三款電池殼
16V係四方形電池 每一種有abc三款電池殼

師兄你 買 ...
HK2046 發表於 2020-11-6 12:45 AM

12V。你呢張圖就清楚了,我的係B

淘寶買返12v 套料, 自已點焊做鋰電池比跟機電好好多。 12v 套料 最常用有 A,B, C 款, 買返相應即可,不過 ...
nelsons 發表於 2020-11-5 23:14

"淘寶買返12v 套料"  有否三個電池已組合好, 自己入殼?   
請師兄介紹, 謝謝.

我執果支用 Makita BL1013

回覆 7# Cheerman

有 做好的賣。鋰電池有幾款選擇 或定制 都得,下面間野是epc ching 推介的,買過幾次,信得過
9????復zhi信息¢oDJIc9BwUbb£打кǎI????t~bao????或點缶连结 https://m.tb.cn/h.4dgVodw?sm=046711 至浏.览览.器【日产松下电池组适用于芝蒲款锂电池12V12.6v电动工具手电钻锂电钻】