[操作疑難] 請指教深水埗公公婆婆退休後邊度仲有優質電容賣呢?

深水埗公公婆婆退休後邊度仲有優質電容賣呢? 同埋價錢較平較多種類選擇呢? 請指教一下, 謝謝!

以前好講究,買固態又要指定 NCC PS/PSA/PSC
而家求其搵間TB店,唔知乜牌子乜系列,啱 size 容量耐壓就算。

以前好講求,買固態又要指定 NCC PS/PSA/PSC
而家求其搵間TB店,唔知乜牌子乜系列,啱 size 容量耐壓就算。 ...
Joe_Black 發表於 2021-1-1 16:25

如果在深水埗仍有沒有舖頭賣優質靚電容而又平呢(好似公公婆婆咁)? 謝謝!

如果在深水埗仍有沒有舖頭賣優質靚電容而又平呢(好似公公婆婆咁)? 謝謝! ...
sonycliepda 發表於 2021-1-1 16:28

去公公婆婆度執平貨,係將佢嘅貨match落自己件DIY產品度。係撞彩碰運氣。係人遷就件貨。
去淘啱數值電容先係將啱自己用嘅嘢買返嚟。呢啲先係件貨遷就人。
淘亦唔貴。
唔好諗住買名牌包裝就唔會遇著偽冒。

樓主要乜嘢電容?
定只係求其屯啲貨喺屋企?

Hkepc大教宗重有冇賣

完全唔覺該檔特別平及優質只是在時多個選擇吧

逃佬王道,平靚正,選擇多,唔使出街週圍撲

從來唔覺深水埗 d 檔仔野優質, 要堅優質就上 digikey/farnell 買

rwkero2 發表於 2021-1-1 19:59

呢個正宗生意佬十幾年前已賣很貴,又唔知有幾多真假,現在有淘佬駛咩搵佢

呢個正宗生意佬十幾年前已賣很貴,又唔知有幾多真假,現在有淘佬駛咩搵佢 ...
heffman1 發表於 2021-1-1 21:36

咁如果真係喺廠拎出嚟散賣,一定要cover成本。
街邊啲貨都唔知點退貨/充公/漏出嚟賣,唔可以咁比。

生意佬又無逼人買,仲搵齊 datasheet,算係咁。
比 298 PCBulb 嘅 Rubycon 黑底金字平架啦。

rwkero2 發表於 2021-1-1 19:59

仲有人記得我?