淘寶訂傢俬一問

通常佢地有無公屋size,出圖紙收唔收費,又話要北上佢地廠其實睇乜,上門裝既師傅是否專業,點解成日話size唔啱,乜唔係一早有師傅上門訂尺咩..?

無QC是咁的

做咩唔去問淘仔客服?

香港人精神, 有錯一定係人地錯.

可以付費搵師父上門量度的,
但有唔少人, 以為量度好簡單, 求其度頭尾距離便算.
但係墻身地腳凹凸不平就唔識避, 傢私黎到放唔入就話人

通常佢地有無公屋size,出圖紙收唔收費,又話要北上佢地廠其實睇乜,上門裝既師傅是否專業,點解成日話size唔啱 ...
宋紙毫 發表於 2021-1-4 10:26

朋友公屋買過,比少少參考你,你訂造的話,公唔公屋冇分別,北上應該係揀色揀料。上門師傅係度尺,運落黎裝果個就係做裝,你認為香港傢私舖送貨果個係唔係專業,我朋友果間size OK,差太遠一係你叫佢換,一係個師傅即場做返去佢,一係你收貨。

唔啱size好正常,原因一係大陸野,大陸野就係唔啱spec。原因二係平,平就冇好。

好老實講,好多年前,香港訂做傢俬,香港cfu度尺,送貨時咪一樣錯,點解?個cfu拿西,無睇清楚腳線,窗台,等等等等,度尺同安裝系兩班人就實死!
樓主既問題,應該同客服講,依度人講乜都無意思!

朋友公屋買過,比少少參考你,你訂造的話,公唔公屋冇分別,北上應該係揀色揀料。上門師傅係度尺,運落黎 ...
Eneloop電 發表於 2021-1-4 11:11

度哂size點會錯呢? 而家有d專做公屋好熟規格,但上門安裝係咪即係送貨搬上黎既師傅?

做咩唔去問淘仔客服? x 2

係淘仔收你錢,唔係我哋。

度哂size點會錯呢? 而家有d專做公屋好熟規格,但上門安裝係咪即係送貨搬上黎既師傅? ...
宋紙毫 發表於 2021-1-6 04:44

既然樓主對度尺咁有信心就去馬訂做
送貨裝完再分享一下就好了

通常佢地有無公屋size,出圖紙收唔收費,又話要北上佢地廠其實睇乜,上門裝既師傅是否專業,點解成日話size唔啱 ...
宋紙毫 發表於 2021-1-4 10:26

兩年前新屋入伙, 去深圳訂傢俬, 設計師上門度呎, 幾日後出圖紙, 之後北上佢地廠睇實物, 冇問題就拆散包裝運送, 最後師傅上門安裝, 唔包運費, 大約1500人仔一平方米 (例如 : 1米闊 3米高 夾板衣櫃收費4500人仔)