[操作疑難] 洗碗膠手套

屋企買親洗碗既膠手套,買親用唔夠一兩星期都經常指頭會穿窿漏水,d人用黎抹爐抹容易勾穿既野.....買手套都買到怕
.....
想問邊隻膠水或者補貼加厚呢d膠手套既手指頭,等佢穿左或未穿之前做過加強?
(呢d天氣唔帶手套洗碗真係想死)

ps:  有無人知呢隻膠水係屠暴叫咩名?

工業級都有薄身膠手套, 可用成年.

又或者家用膠手套出面, 再戴綿手套, 唔會咁易釣穿

醫生手套加勞工手套

工業級都有薄身膠手套, 可用成年.

又或者家用膠手套出面, 再戴綿手套, 唔會咁易釣穿 ...
1個閒人 發表於 2021-1-12 04:02 PM

都係其中方法之一!
不過穿帶好煩!棉質太索水,好難乾,重帶點都會模到,濕立立好凍冰冰

微力達耐用過菊花

屋企買親洗碗既膠手套,買親用唔夠一兩星期都經常指頭會穿窿漏水,d人用黎抹爐抹容易勾穿既野.....買手套都 ...
xxmartin 發表於 2021-1-12 15:33

指頭會穿窿係指甲長引起 剪哂指甲就襟用好多倍

用膠手套咁耐,最襟用就係喺日本100yen店寫明係Made in Japan的膠手套,畀香港買的襟用多幾倍時間!
下次去日本(但有排都去唔到)一定會買番幾對!

via HKEPC Reader for Android

屋企買親洗碗既膠手套,買親用唔夠一兩星期都經常指頭會穿窿漏水,d人用黎抹爐抹容易勾穿既野.....買手套都 ...
xxmartin 發表於 2021-1-12 15:33

雞仔牌加厚指尖手套。

https://www.pricerite.com.hk/hk/ ... BC320NPM218363.html

廚房佬係喺膠手套面,套多對棉質勞工手套的

咁對膠手套會易除。但要小心棉質勞工手套唔好濕,濕了好唔舒服。會除落嚟風乾,戴另一對棉質勞工手套在入面

禁運前淘左幾對長肘洗碗帶裡手套,用到溶左痴埋,指頭都未穿
剪好指甲好重要,長甲多多手套都唔夠