延長火牛線

如圖, 條火牛線比較短, 請問呢啲線有冇得駁長? 叫咩? 係咪叫火牛延長線? Thx for advise

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點會無:
https://s.taobao.com/search?q=DC ... &sort=sale-desc

但中間針位有分直徑2.1或2.5mm的, 度清再買吧

點會無:

hon829 發表於 2021-3-28 11:10 AM

Thank you very much, 原來叫 DC 延長線, 我搵火牛延長線, 唔怪得搵唔到

點會無:

hon829 發表於 2021-3-28 11:10

SSP新鯧, 鴨街, 華fai, 鴻光商場應該係有le d線賣, 有d 1開2添......

小米路由器牛牛?
如果係,小心佢唔係用2.1/2.5mm

係小米,的確唔係 2.1/2.5

啱啱攞埋隻牛去新昌,配唔到

街檔配到,但只有 1.5m,我要三四米...

去新高登,好多未開

最後嚮黃金買兩條 6 呎的,希望駁埋唔大影響,返緊屋企試

去新高登 ...
gunsix 發表於 2021-3-28 14:21

小米應該係用4.0*1.7mm,一般延長線好難搵,可以用5.5*2.1轉插,即係好似呢D(基本都係運費貴過件貨 )
景赛dc直流电源转换头5.5*2.1转4.0*1.7/3.5*1.35/2.5*0.7圆孔母对公38件套笔记本转接头电源适配器转换插头
都只係幾蚊人仔粒(自己度下先,怕小米唔止一種規格)

另,5.5*2.1mmDC延長線,10米都有
12V全铜DC5.5*2.1mm监控电源延长线/路由器DC线1.5/2/3/5/10米

小米只是給供應鏈物品掛牌, 冇主家標準

去新高登 ...
gunsix 發表於 2021-3-28 14:21

難配點解唔考慮係220V延長,唔用拖板可以用對插,鴨記有得買。

難配點解唔考慮係220V延長,唔用拖板可以用對插,鴨記有得買。
kwliu 發表於 2021-3-28 16:20

呢個方法會好D,dc lost冇咁大