尋充氣式熱風槍

請問有無師兄見過有入火機嗰類熱風槍?
響鴨記搵左好耐都唔見有 iroda 出既氣體熱風槍 (辣雞就大把)。
如有見過可唔可以話我知邊到有得賣?謝謝!

使用地點無電源,所以唔能夠買插濕電既熱風槍。

換過嘴咪得囉

換過嘴咪得囉
rhino 發表於 2021-4-5 14:28

可以咁用?
呢個唔識,可以賜教一下嗎?

回覆 4# rhino

雖然係可以,但心目中唔想有明火出左個熱風槍口 ...
Anyway,唔該晒你先。

Anyway,唔該晒你先。 ...
mkmonkey 發表於 2021-4-5 14:57

氣體式辣雞/熱風槍,原理係靠火去加熱,好難會冇 "明火" 喎!

或者可以揀充電(電熱)式,例如WORX Maker-X之類。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  rhino

Anyway,唔該晒你先。 ...
mkmonkey 發表於 2021-4-5 14:57

風口有網,會燒到橙黃色

其實買個防風火機,就等於燒氣熱風槍

氣體式辣雞/熱風槍,原理係靠火去加熱,好難會冇 "明火" 喎!

或者可以揀充電(電熱)式,例如WORX Make ...
dcc2000 發表於 2021-4-5 17:51

當然我都明白其實都係靠火去加熱,
但只係覺得無直接見到火,就咁烘 d 熱縮通無咁易有事 (自欺欺人 ?)…

當然我都明白其實都係靠火去加熱,
但只係覺得無直接見到火,就咁烘 d 熱縮通無咁易有事 (自欺欺人 ?)… ...
mkmonkey 發表於 2021-4-5 18:29

氣體式辣雞,原理係明火 "燒" 個咀入面嗰塊加熱網/片(咩物料就冇去深究)達至發熱,雖然唔似防風火機或火槍之類咁明顯直接見到 "明火",例如我#6嗰支,不論係用熱風槍咀,或者熱縮套咀,其實亦會有明火,若用淺色嘅熱縮套,亦會出現少少 "被火燒" 嘅痕跡。