唔知應唔應該係度講, 但係鴨寮街d排檔真係貴到離晒譜!

今日去買光管

原本想買 T8 2 尺, 原本係想買普通 T8 既
去到想買 T8 LED (我原本有 start 所以可以蚊左 start 即刻有得用, 唔洗好似電子牛咁要改野)

排檔, 有, $35
一羅出黎, 乜都無, 問佢係咩牌子, 唔知, 你自己睇下
盒又無, 淨係得 d 保護膠包住 (保護膠即係好似張紙果 d)

咁我心諗, 都係睇下先

點知去左其中一間街鋪, 依
有飛利蒲 29 蚊咋喎
點知問完, 29 蚊係單邊管
有無雙邊管? 有
25 蚊咋
又係飛利蒲又有盒有盛

其實都唔係今日先知排檔搵笨架啦
基本上買五金野一定貴過入面 d 街鋪
就算差唔多價錢, 排檔賣既野質素都差 d (其實個人經驗係差好多)

今日去買光管

去到想買 T8 LED (我原本有 start 所以可以蚊左 st ...
LoveMariahDayAn 發表於 2021-5-28 04:35

買豐叶拖板,
街檔都貴過舖頭!

舖頭都有平有貴,
行多幾間會比較到!

今日去買光管

去到想買 T8 LED (我原本有 start 所以可以蚊左 st ...
LoveMariahDayAn 發表於 2021-5-28 04:35

鴨記從來街檔貴過舖,你無格價?

街檔從來都係當你係水魚,唔係今日先咁

我過去十年, 只在鴨記排檔買: 電池, 電話卡.

利申: 行咗鴨記XX年了, 最初在鴨記買一蚊一袋的舊什錦電子零件.

答番樓主個問題  :  "應唔應該係度講?"

答 : 唔應該  !  板主請移去水區.

一早就知, 電視機代用遙控器有排檔賣 $38, 街鋪賣 $20

樓主如果早出世十年,就唔會有呢個煩惱
十年前LED未普及,冇咁多舖頭賣光管

師兄可否pm店名,可以直接去買,我最怕問完唔買比人黑面

真係唔知排檔有咩值得買