這品牌拖板是否比較安全?

係鴨記找到似乎最好也比較貴的。
這個德國品牌拖板是否比較安全?
還有其他介紹嗎?
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;spm=a230r.1.0.0
我對上面這個在淘寶找的所謂高用電量都有興趣。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

還有其他介紹嗎?

我對上面這個在淘寶 ...
kswong8d 發表於 2021-5-31 11:02

用過好多年, 無出事, 同一時間, 其他品牌如施xx 一樣無事.

我對上面這個在淘寶找的所謂高用電量都有興趣。

1. 唔好買不規則形狀插座
2. 銅片接插座位嘅螺絲鬆定實,要打開睇下扭下先知。好難睇相話安唔安全。
3. 插座內彈力銅片都係要睇過用過先知。
4. 啲膠是否阻燃,會唔會加熱就變形,睇相睇唔到

同意, 不規則形狀雖然方便,但不可靠

近期只買13A插座, 或者國標5孔拖板

考慮過想買12位果個,見鴨記有賣,主要插一堆差電火牛,電腦,printer,風扇之類。去隔下價先。

"笨甩鬚"有分產地, 只能買德國產的. 極權國家生產的不要買.

萬能插,重要標榜大電流....

"笨甩鬚"有分產地, 只能買德國產的. 極權國家生產的不要買.
jwong852 發表於 2021-5-31 15:35

黎個真,白色大陸做,一拆開入面出曬事....

我用緊德國造既8位濾波,入面就足料好多,但都要講黎間唔係賣手功,裝工都係粗支大葉

要平買ikea果D都夠穩陣

還有其他介紹嗎?

我對上面這個在淘寶 ...

消委會好似有拖板報告,我買左個Belkin 都幾好。

黎個真,白色大陸做,一拆開入面出曬事....

我用緊德國造既8位濾波,入面就足料好多,但都要講黎間唔係賣手功,裝工都係粗支大葉

要平買ikea果D都夠穩陣
Dcup 發表於 2021-6-1 13:05

師兄,請問B牌標示德國產嘅,裏面夾(插)腳銅片,是否都係使用呢種窩釘壓接方式?

其它牌子,例如Duraplug,係採用點焊方式接合。

原片(條)銅片屈折成型嘅設計,"理論上" 少咗一個接合位,會係較為理想,當然,都要睇返銅片本身嘅質素。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊